Dragi čitatelji,

dugo nisam pisala.     Zašto?

Kad bi me moji klijenti kojima sam pomogla oko njihovih nekretnina pitali da li sam sudski vještak bilo mi je teško reći da nisam pa sam odlučila postati.

Ovom prilikom želim se zahvaliti mentoru Žarku Željku, iskusnom vještaku i procjenitelju na nesebičnom prijenosu znanja i iskustva. Bilo je pravo zadovoljstvo odlaziti na uviđaje i parnice, te isto tako sudjelovati kod izrade elaborata.

Nakon godinu dana mentor mi je potpisao Izvještaj o obavljanju vježbeničke prakse za sudskog vještaka te sam 21.ožujka 2018. položila prisegu pred Predsjednikom Županijskog suda u Zagrebu Ivanom Turudićem i dobila Rješenje o imenovanju.

Posebno me interesiraju prave, istinite i nadasve stručno obavljene procjene nekretnina. Dokumentaciju (“papire” kako mi to obično kažemo) o nekretnini koja se procjenjuje potrebno je dubinski analizirati i tek po tom pristupiti procjeni. Samo nekretninu sa urednom dokumentacijom,  usklađenim podacima u katastru i zemljišnoj knjizi koja posjeduje pravomoćne akte o gradnji i uporabi (ukoliko je građevina) moguće je ispravno procijeniti.